T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / NURHAK - Tatlar Ortaokulu

2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı

Okulumuzda 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili olarak öğretmenlerimizle bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

2023 Eğitim Vizyonu, Türkiye´nin uluslararası eğitim arenasında daha efektif ve daha kültürel bir halde yer alabilmesi için ortaya konulmuş, öğrencilerin birer robot gibi yetiştirilmesini değil, insani ve manevi taraflarını güçlendirecek şekilde yetiştirilmesini hedefleyen bir eğitim anlayışını içermektedir.

 

Öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini küçük yaşlarda ortaya çıkarabilecek bir yapıyla örülmüş olan bu vizyon programında, küçük yaştaki çocukların erken çocukluk ve temel eğitiminde gerçekleştirilecek olanlar şöyle sıralanabillir;

 

- Zorunlu eğitime başlama yaşı 5´e düşürülecek,

- Ders sayısı ve çizelgesi hafifletilecek,

- Not vermek yerine çok yönlü değerlendirme yapılacak,

- Tenefüs süreleri yeniden belirlenecek,

- Tasarım ve beceri atölyeleri kurularak çocukların yetenek ve ilgi alanlarının küçük yaşlarda tespit edilmesine imkan sunulacak,

- Çok yönlü gelişim için imkanlar dahilinde çevreyle olan iletişim arttırılacak,

- Beden sağlığına daha çok önem verilip sporsal faaliyetler çoğaltılacaktır.

 

Ayrıca MEB´in son zamanlarda özellikle hedeflediği yardımcı kaynağa olan ihtiyacı azaltma ve tümden kaldırma çabaları da üzerinde daha çok çalışarak neticelendirilecektir.

 

Biz de Tatlar İlk-Ortaokulu olarak tüm öğretmenlerimizle bu maddeler üzerinde tartışarak, uygulama aşamasında neler yapabileceğimizi değerlendirdik.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.03.2019 - Güncelleme: 30.03.2019 01:50 - Görüntülenme: 478
  Beğen | 5  kişi beğendi